Potpisivanje ugovora o sponzorstvu između RSCG-a i CEDIS-a

Rukometni savez Crne Gore (RSCG) i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) zaključili su ugovor o sponzorstvu. Ugovor su potpisali predsjednik RSCG Petar Kapisoda i izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović. Potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore, a predsjednik RSCG Petar Kapisoda tom prilikom uručio je i poklon g-dinu Đukanoviću dres reprezentacije Crne Gore. Predstavnici ugovornih strana iznijeli su očekivanje da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i da će doprinijeti dobrim rezultatima prvenstveno reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni, te razvoju rukometa u svim centrima naše države.

Kapisoda je istakao zadovoljstvo činjenicom da je CEDIS prva kompanija sa kojom je Rukometni savez Crne Gore zaključio sponzorski ugovor u mandatu nove uprave ”crnogorske kuće rukometa”.

“Koristim prije svega priliku da se zahvalim Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS-u) što je prepoznao naš savez kao partnera sa kojim može da ostvari svoje poslovne ciljeve i vjerujem, na pravi način, se predstavi kako u okvirima naše države, tako i van njenih granica. CEDIS je kroz ovaj ugovor pokazao da je društveno odgovorna kompanija koja ulaganjem u sport želi da doprinese boljim rezultatima prije svega nacionalnih selekcija, ali i razvoju rukometa u svim centrima Crne Gore.  Podrška naših partnera izuzetno je značajna kako bi se ostvarili brojni ciljevi koje imamo u ovoj godini. Ovo ističem zbog činjenice da je konkurencija u evropskom rukometu svakog dana sve veća, a i pored potencijala koji naše rukometašice i rukometaši svakako imaju, obezbjeđivanje najboljih mogućih uslova za njihov rad, preduslov su da Crna Gora zadrži visoku poziciju na međunarodnoj sceni. Podsjetiću, da su naši primarni ciljevi u ovoj godini vezani za mušku i žensku seniorsku reprezentaciju koje želimo da vidimo na Evropskom, odnosno Svjetskom prvenstvu. Uz to, tokom godine, i naše mlađe reprezentativne selekcije nastupaće na velikim takmičenjima, što ovu godinu čini izazovnom, ali i stvara dodatnu obavezu da ostvarimo najbolje moguće rezultate i na pravi način predstavimo našu državu širom Evrope i svijeta. Ova podrška svakako će biti dragocjena u dostizanju tih ciljeva, a vjerujem da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo, te da će primjer kompanije CEDIS slijediti i druge društveno odgovorne kompanije, sve za dobrobit crnogorskog rukometa kao jednog od najboljih sportskih brendova naše države na međunarodnoj sceni”, kazao je Kapisoda.

Petar Kapisoda

Đukanović je naglasio da se u CEDISu razvoj sporta posmatra kao dio ukupnog razvoja države i društva, jer sport pored takmičarskog ima važan vaspitni, zdravstveni, kulturni, socijalni i drugi sadržaj.

„Kao društveno odgovorna kompanija pažljivo biramo one u koje ćemo ulagati, a činjenica je da rukometni sport ima tradiciju u Crnoj Gori još iz vremena bivše SFRJ i da se vraća na veliku scenu, o čemu svjedoče predstojeća takmičenja naših selekcija, ali i podaci o broju takmičarki i takmičara u mlađim kategorijama. Pored toga dosadašnji reprezentativni i klubski rezultati,  među kojima se posebno  ističu medalje iz 2012. godine kada smo sa ponosom i radošću slavili naše lavice koje su se okitile srebrom na Olimpijskim igrama i zlatom na Evropskom prvenstvu. Sjećamo se i pobjede naših momaka nad velikom Njemačkom, Švedskom i drugim „silama“ u rukometnom svijetu i svi ti uspjesi uticali su na stvaranje rukometa kao crnogorskog brenda.  Zato smo mi u CEDIS-u i odlučili da pružimo finasijsku podršku Rukometnom savezu. Sigurni smo da će svi u njemu dati svoj maksimum da se stvore igrački potencijali koji su preduslov za postizanje vrhunskih rezultata, a da će se na rukometnom nebu ubrzo pojaviti naslednice Bojane Petrović, Milene Raičević, Maje Bulatović, sestara Sekulić, kao i nalednici Petra Kapisode,  Veselina Vujovića i drugih naših proslavljenih rukometašica i rukometaša. Tim CEDIS uvijek je uz najbolje i zato znam da ćemo  se svi zajedno radovati budućim uspjesima naših rukometašica i rukometaša na medjunarodnim takmičenjima“, kazao je Đukanović.

Zoran Đukanović

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio